>

Natte cel voor NELL

Natte cel voor Nell


Nell woont bij haar ouders. Ze heeft het syndroom van Rett en is daardoor ernstig lichamelijk en verstandelijk beperkt. Ouders werken beiden part-time buitenshuis, deels voor de sociale kontakten en deels voor het extra inkomen dat dit genereert. Daarnaast werken zij ook beiden in het PGB van Nell. Nel heeft een broertje. Het gezin heeft een eigen woning. Een woning die al was gekocht voor Nell werd geboren, toen beiden nog een "echte baan" en een carrière hadden. Deze eengezinswoning met de badkamer op de eerste verdieping, werd ongeschikt voor de zorgbehoefte van Nell. Met een traplift is gepoogd e.e.a. te compenseren, maar vooral de scoliose van Nel (kromgroei van de ruggenwervel) naast het groeiende onvermogen te kunnen lopen, maakte dat deze liftvoorziening en daarmee ook de badkamer, 5 jaar geleden voor haar onbruikbaar werd. Nell's ouders hebben, zolang ze het financieel konden trekken,  daarom een geschikter huis gehuurd en lang geprobeerd om hun leegstaande eigen huis te verkopen. Helaas kwam er helemaal geen koper en moesten ze terug naar hun eigen woning!
Na de terugverhuizing verblijft Nell alleen nog op de benedenverdieping. In de voorkamer van de woonkamer slaapt ze en zijn de achterkamer, keuken en de tuin gemeenschappelijk. Helaas zijn er voor Nell geen mogelijkheden om te douchen, of in bad te gaan en dat houdt ook in dat de verzorging van Nell, haar ouders extra belast.
Na 1 november 2014 zijn regels voor het (tijdelijk) plaatsen van een verzorgingskamer, als er sprake is van mantelzorg, veranderd en is plaatsen van zo'n unit dan zowaar vergunningsvrij! Geluk dus voor Nell en haar ouders. Nu zou er zomaar snel een badunit kunnen worden gezet! Ware het niet dat er geen bank te vinden is die aan mensen met een (hoofd)inkomen uit PGB, bij een zorgvrager met een progressieve ziekte een krediet of hypothecaire lening wil geven.
Gelukkig kan Stichting En/Of! helpen en staat er dankzij sponsoring nog voor de kerst 2014


 

hohoho.......

TERUG NAAR TOP VAN PAGINA

TERUG NAAR PROJECTEN